Tänk på miljöaspekterna vid val av posters!

Posters kan vara en bra källa till inredning och kommunikation, men det är viktigt att tänka på miljöaspekterna vid val av posters. Här är några saker att tänka på när man väljer miljövänliga posters:

  • Välj posters som är tryckta på hållbart papper: Det finns olika sorters papper att välja mellan när det gäller posters, och det är viktigt att välja ett papper som är hållbart och miljövänligt. Ett bra alternativ är t.ex. papper som är tryckt på FSC-certifierade träd, vilket innebär att träden har fått odlas på ett hållbart sätt och att papperet har producerats på ett miljövänligt sätt.

  • Välj posters med miljövänlig tryckmetod: Det finns olika sätt att trycka posters på, och det är viktigt att välja en metod som är miljövänlig. En metod som är mer miljövänlig är t.ex. bläckstråleskrivare, som använder vattenbaserat bläck som är lättare att få bort än traditionellt bläck.

  • Välj posters som är tryckta på återvunnet papper: Ett annat sätt att välja miljövänliga posters är att välja posters som är tryckta på återvunnet papper. Detta papper har redan använts en gång och har sedan omvandlats till papper igen, vilket sparar på naturresurser och minskar belastningen på miljön.

  • Använd digitala posters: Ett alternativ till traditionella posters är att använda digitala posters. Dessa posters visas på en skärm, så det finns ingen fysisk produktion av papper involverad. Detta kan vara ett bra sätt att välja miljövänliga posters, samtidigt som det är enkelt att ändra innehållet och uppdatera affischen.

Genom att välja miljövänliga posters kan man bidra till att minska belastningen på miljön och samtidigt skapa en personlig och intressant inredning i hemmet.

Vi på Minposter jobbar främst med de två översta punkterna. Att trycka på återvunnet papper kan vi inte motivera just nu då där inte finns ett bra alternativ för detta utan att det ska transporteras långa sträckor. 

Ni kan på förfrågan även köpa digitala posters av oss.

Tillbaka till blogg